Gdyby ktoś nie od razu rozpoznał, gdzie byłem dziś z wizytą, to mural Fryderyka Chopina na szkolnym korytarzu autorstwa Jakuba Bitki zdradza natychmiast, że to skórzewska jedynka imienia kompozytora.

Wspólnie z panią dyrektor Lidią Paech omówiliśmy jak - przy wsparciu ZUK - uporządkować i zagospodarować pas przy płocie z tyłu szkoły i zapewnić wszystkim bezpieczne przejście wzdłuż części ul. Szkolnej. Obejrzałem prawie ukończoną budowę wejścia i holu (inwestycja warta ponad 400 tys. zł.), który będzie służył m.in. oczekującym na dzieci rodzicom.

Interesowała mnie też organizacja zielonych zakątków wokół szkoły. Na szczycie sali gimnastycznej posadzone zostały niedawno tuje i dyrekcja zorganizowała zacienioną strefę wypoczynku dla uczniów.

Mam nadzieję, że niedługo dzięki np. Dopiewskiemu Budżetowi Obywatelskiemu na dziedzińcu głównym pojawią się donice z roślinnością.

Przejście wzdłuż ul. Szkolnej